Måndag 8/2 får de födda 2005 och senare träna igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Slumpmässigt valda bilder...

Vår nya lokal

Publicerad söndag, 17 november 2013

Vårt nya Gym!
Eller kanske mer rätt namn är träningslokal, en träningslokal med träningsmöjligheter som inget annat gym har i Karlstad.
Vårt tänk kring träning med fokus på träning med fria vikter och med kroppen som belastning speglar också utformningen av den nya lokalen. Vi har velat skapat mer öppna ytor och en större mix av träningsmöjligheter för att göra träningen ännu bättre, mer variationsrik och framförallt roligare.

Vi har naturligtvis behållit den traditionella styrketräningen med fria vikter som är den mest effektiva med avseende på styrka, muskelutveckling, rörlighet och explosivitet. Den kunskap som vår tävlingsverksamhet i Tyngdlyftning och Styrkelyft tillför ger alla våra medlemmar fantastiska möjligheter att lära sig träna rätt. Vi har utökat våra lyftarplatser och har nu hela 5 st lyftarpodier inbyggda i golvet. Vi har ett noggrant urval av traditionella styrketräningsmaskiner som komplement till friviktsträningen.

Detta traditonella har vi mixat med redskap där man till stor del använder kroppen som belastning. Vi har tex. armgångsstege i taket där du kan köra armgång men också fästa upp tex. romerska ringar, Redcord mm. En kastvägg för att öva upp överkroppens explosivitet, boxar för upphopp(plyoboxar), kettlebells, chins och dips, brutalbänk ribbstolar osv.

Karlstads Atletklubb är en ideell idrottsförening som har som mål att erbjuda den bästa styrketräningen med största möjliga inspiration till en kostnad alla har råd med.
Detta tycker vi att vi lyckas med!

Vi uppmuntrar fler att prova på Tyngdlyftning och Styrkelyft som är basen i styrketräning och det är kul att tävla!
Klubbens drivs framåt med ideellt arbete och det är givande att vara med skapa något tillsammans.
Hör av dig till styrelsen eller prata med oss i lokalen med hur just du kan hjälpa till!


Styrelsen
Karlstads Atletklubb