Måndag 8/2 får de födda 2005 och senare träna igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Slumpmässigt valda bilder...

Årskrönika 2013

Publicerad söndag, 22 december 2013

Positiv trend

År 2013 börjar gå mot sitt slut och i förra årets årskrönika så kunde vi konstatera att det hänt mycket men i år har det hänt minst lika mycket. Klubben är just nu i fin trend där det mesta pekar uppåt. Det är många faktorer som bidrar till det och det är ett stort ideellt arbete som lagts ner under året. Vi har i år fått hela lokalen renoverad inkl omklädningsrum vilket har blivit ett stort lyft då lokalen är mycket ljusare och fräschare än förr och vi utnyttjar ytan på ett bättre sätt.


Hos oss finns kanske Sveriges bästa träningsmöjligheter för Tyngdlyftning med totalt 5 st lyftarplatser mm. Vi har under året investerat mycket i ny utrustning och det är maskiner, ställningar, stänger, massor av vikter mm. Att vi också installerat en armgångsstege i taket är vi nog först med i Karlstad och det kommer garanterat kopieras av andra.

Övningarna inom Tyngdlyftning och Styrkelyft är idag inne och det kan vi delvis tacka Crossfit för som har lånat övningarna och har haft större möjligheter att marknadsföra sig. Vi kan se att många kommersiella gym idag skaffar lyftarflak och ytor för funktionell träning precis det KAK alltid stått för. De kan dock inte erbjuda den kunskap, klubbkänsla och tävlingsverksamhet som vi har.

Vi är numera inte lika anonyma då vi syns på nätet, på Facebook mm och det skrivs om våra tävlingsframgångar i tidningar mm. När det gäller tävlingsframgångar så har även de varit riktigt starka under året. Vi har enskilda prestationer som t.ex. SM guld och VM deltagande i Bänkpress av Patrik Karlsson, vi har också avancerat till Elitserien i Bänkpress. Tyngdlyftningslaget har avancerat till Elitserien vilket är raskt marscherat då vi för ett par år sedan inte ens hade ett lag.
Vi kan även konstatera att vi hade ett klubbmästerskap där vi hade fler deltagare än någonsin, ca 45 st och egentligen borde vi kunna vara många fler då vi är betydligt fler medlemmar i föreningen. 100 st deltagare är ingen omöjlighet och skulle göra det till en riktigt stor tävling!

Vi jobbar också aktivt mot doping då det inte hör ihop med idrott, träning och hälsa.
Vi har under året haft ett antal dopingkontroller och vi har också genomfört Riksidrottsförbundets utbildning vaccination mot doping.

KAK är idag ett helt annat KAK än vad det var för några år sedan och vi är på god väg att bygga upp den idrottsliga sidan ordentligt samtidigt som vi erbjuder fina träningsmöjligheter för motionärer.
Vi ska tävla högt upp i seriesystemen vilket gör att vi skall ha en bättre lyftarsamordning med gemensamma möten och förväntningar/mål.
Vi ska fortsätta stärka vår idrottsliga image och mer aktivt erbjuda förmånlig träning för andra idrottsföreningar för att medverka till idrottens utveckling i Karlstad.
Ekonomin i föreningen pekar också åt rätt håll och vi ska fortsätta investera medlemsavgifterna i ny utrustning och annat som kommer medlemmarna tillgodo.
Vi har också pratat om att bjuda in externa föredragshållare och ett föredrag av en dietist tror vi alla medlemmar skulle ha god nytta av. Apropå mat så ät nu ordenligt med julmat så ni orkar träna hårt under 2014!

Stort tack till alla medlemmar för året som gått och vi önskar en God Jul och Gott nytt år!

Styrelsen
Karlstads Atletklubb