Måndag 8/2 får de födda 2005 och senare träna igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Slumpmässigt valda bilder...

Serieomgång 1 Styrkelyft/Bänkpress 2014

Publicerad onsdag, 22 januari 2014

Lördag 1:e Februari arrangerade Karlstads Atletklubb serieomgång 1 i Styrkelyft/Bänkpress i Sundsta Bad och Idrottshus.Det var många lyftare med från KAK och även några som genomförde sin första tävling.

Resultat Bänkpress

Resultat Styrkelyft


Anna-Zofia Alfredsson

Körde enbart bänkpress och gjorde en stabil lyftning med godkända lyft rakt igenom och ett personligt rekord i sista lyftet på 52,5 kg.

Sandra Johansson

Tävlade i bänkpress och gick in på en försiktig ingångsvikt men ökade och i tredje lyftet var det personlig rekord 57,5 kg på stången och det bara flög upp så fick på en riktig träff.

Sandra Svensson

Sandra gjorde sin första tävling och har sista tiden inte kunna träna som tänkt. Genomförde en bra tävling första och andra lyftet gick fint  dock blev tredje lyftet på 60 kg lite för tungt.

Josefina Grassl

Josefina är en alpinåkare som nyligen börjat med bänkpress. Josefina är en mycket stark bänkpressare och gick in på 80 kg men bommade första lyftet på en teknisk miss, Gick om på vikten och klarade fint höjde sen i tredje lyftet till 90 kg vilket också kom upp vilket är ett riktigt bra resultat.

Billy Nyman

Är ny inom tävlandet och lite stressad i första lyftet på 110 kg så missade att lyssna på domarsignalerna. Andra lyftet på samma vikt gick bättre men 115 kg i tredje blev en aning för tungt denna dag.

Adrian Bräysy

Satsade friskt och begärde 140 kg på stången som ingångsvikt då det är SM kvalgräns. Vikten var dock lite för hög och Adrian fick inte med något godkänt lyft.

Rickard Andrén

Har nyligen tävlat på SM i bänkpress med utrustning och därmed inte kört så mycket klassiskt på ett tag. Gick in på 155 kg och det kom upp gick på 160 kg och personligt rekord i andra men det blev lite för tungt för dagen.

Tommy Andersson

Har inte kört tunga vikter på ett tag så gick in lite försiktigt på135 kg och valde 142 i andra vilket också kom upp dock blev 147 i tredje lite för tungt.

Sven Westling

Gjorde sin första tävling och var taggad men också nervös. Ingångsvikten på 140 kg satt dock enkelt och valde 150 kg i andra och även om den vikten har kommit upp på träning så visade det sig vara lite för tungt idag. 

Patrik Karlsson

Körde sin första SL tävling på mycket länge. Böjen gick riktigt bra Patrik gick dock inte för fullt i Bänkpress som normalt är Patriks paradgren pga lite småkrämpor. Trots det kom den imponerande vikten 190 kg upp. I marken finns mer att hämta med lite träning.

Johan Eriksson

Johan var nu tillräckligt skadefri och taggad för att köra SL och målet för dagen var att klara SM kvalgränsen. Trots en förkylning i kroppen genomförde Johan en stabil lyftning och målet att kvala till SM klarades.

Mikael Åhlin

Genomförde som vanligt en stabil tävling och var uppe och nosade på personliga rekordvikter i knäböj och bänk men det blev inga nya rekord för dagen. Mikael går dock framåt för varje tävling och är klar för SM.